Faboulus friday!

Idag var jag faktiskt ledig från jobbet, jag hade ingen direkt anledning, utan mest bara för att. Och det var helt makalöst skönt! :)

Började med att vara hurtig på mitt fjärde friskispass den här veckan, o ja, jag kan tillägga att det kändes att det var de fjärde! Helt otroligt! Sen blev de att gå hem och loppa sig lite, diskutera allt och inget med Madde och ta igen träningen genom att äta några chips som stod kvar sen gårdagen.. Gött !

Sen blev de en sväng med Amanda bort till nya Hageby, och nä de såg väl inte så pjåkigt ut de där? Som man är så kunde man inte låta bli att lägga vantarna på en klänning som vore ett underbart alternativ till midsommar. Very nice.

Tidsoptimister (right) som vi är, så skulle vi hinna göra hageby, stan och dessutom äta en god lunch. Efter hageby blev de snabb race till stan för att köpa med mat, och sedan gå upp till mig, mata oss, mata katten och sen gå vidare. Då va de basket på kartan med Tessan och Emelie, och muppgrabbsen som är kartiga :)

Efter matchen lyxade jag och Mandis till det och gjorde chokladbollar, så makalöst gott! :) Se lyssnades det på musik och diskuterades in i de sista. Nu är ja trött som aldrig förr, godnatt :)








lättroad ?

Haha kul grej! Slirkade mig in på Maddes blogg och hittade något skojigt test, och vem gör inte allt för att slippa ta tag i städning? Här skulle ja nog kunna sitta hela kvällen. Typiskt mig, aldrig nöjd, aldrig på harpan, kungen och givetvis inte på de här heller. :D Lättroad som man är så måste ja ju klicka mig in även på dom andra testen som fanns. :D

Madde, skulle kunna säga att du har gjort min kväll haha :)






Speed test
   - testa :D


Min vita skönhet.

Jag har haft den nya telefonen i ett dygn och jag stooortrivs! Äntligen får jag slippa min gamla problemtelefon, det är ja otroligt glad för, och de är nog även många andra som drabbas av sms som inte kommer fram som dom ska osv. :) Att jag ville ha en vit va de ingen frågan om. Den är finast helt klart. och jag gillar fint, höhö.

Så nu har jag en ny vit liten, eller nej, nu ljög ja, vidare liten är den inte men den är helt klart kanonkul :) Helt klart en bra sak, ett bra val, och ett värt köp :)


Har varit hurtig och tränat idag så nu blir de studs in i duschen, sen tända ljus, varma bär med kesella (allt för nyttig kan man ju inte va) och så film! :) Greatans!



En liten poäng, eller vad säger ni?

Häromdagen var jag ute och gick och lyssnade på en av världens bästa låtar, lyssna nedan. Då kom jag och tänka på en sak, alla ska va så himla bra och leva för stunden. Lev idag imorgon kan du vara död ungefär. Men då har jag en fråga till er därute?

Lever ni som att varje dag vore den sista? Anser ni att ni tar ut det maximala av varje dag, för imorgon, ja då kan det ju faktiskt vara försent. En så löjlig sak som en istapp, ett bananskal (säkert möjligt), en ful lång äcklig orm, en äcklig liten liten spindel, ett övergångsställe, en vanlig människa precis som exempelvis din granne (gode gud var är vi på väg), Mat - det som man egentligen ska överleva på. Ja, allt det där kan resultera i att just idag är din sista dag.

Många skulle säkert säga att ni tar vara på livet. Menar inte att låta som att det kan hända närsom helst men man ska respektera att risken finns, men är väldigt väldigt liten.

I alla fall så undrar jag, alla ni, alla dom där som säger att ni tar vara på livet.

Varför träna?
Varfär spara pengar?
Varför jobba?
Varför boka en resa tre månader i förväg?
Varför köpa kläder och inreda ett fint hem?

helt enkelt varför ödsla sin tid på att träna, skulle ni få en dag kvar att spendera här på jorden så skulle ni väl aldrig välja att träna den dagen? Och inte skulle ni väl snåla in på den där planksteken som är underbart god men dyr? Inte skulle ni väl boka en resa som går i verk om en månad? ( de vore otroligt korkat). Kläderna, dom hinner du ju knappt visa upp.

Jag tränar, för om jag inte dör imorgon, så vill jag inte se ut som en kötbulle heller. Jag sparar inte vidare mycke pengar för jag gillar att ha kul. Jag kan inte se de positiva i att struntar jag i den här utekvällen kan jag ha kul om en månad? Vill jag så kör jag. Jag skulle lätt kunna boka en resa i förväg för inte kan man gå o vara så negativ? Jag handlar lätt kläder för som sagt, skulle imorgon va sista så kan de ju i alla fall vara med stil. Och ja, man vill ju inte riskera att behöva gå naken om man överlever.

Men sen skulle jag tyvärr inte påstå att jag lever som om varje dag är den sista. Jag njuter av stunden, det gör jag. Men samtidigt vill jag ge mig själv en bra grund, ett bra jobb, en underbar umgängeskrets, ett bra liv fr.o.m nu och i framtiden.

Älska livet! <3







I just keep asking myself.

Will it always be like this?


Det är den stora frågan, är det de nya? Är det framtiden? Är det så de ska vara fr.o.m. nu? Vem vet vem vet.
Men jag är glad att jag har stöd, jag är glad att jag har mina vänner, att veta att det alltid finns någon där, den tryggheten, den känslan. Det är det enda man behöver ibland.

Jag ska följa dig genom eld och vatten, över land och hav.

Någonting som är mera värt än guld. Ni som känner att ni kan ta åt er, ta åt er! :) Är det någonting man ska va rädd om så är det en fin vänskap. Ni som har en eller flera fina vänner, ni borde veta. Vänskapen är näst intill allt.





Bra bra söndag!

Då har ännu en helg gått, lika fort som vanligt. Helt sjukt va skönt det va att jobba i lördags, 6 timmar kändes som en halvtimma. :) Inte helt fel,. På kvällen blev det de som jag lovat mig själv att jag inte skulle göra, gå ut. Kom iväg ganska sent eftersom det inte var tänkt, medans ja väntade på resten satt jag där vid köksbordet med ett glas vin och missen i knät.

Mysigt, klantig som jag är så råkade jag vippa vinglaset över mig själv, det blev att ta till hårblåsen. Sen tog jag ett glas till, och precis när jag stog med jackan och skorna på och skulle möta upp resten så kom klantigheten tillbaka. Ja då tappade ja ju förstås hela systemetpåsen på golvet. great. Vin över hela halva golvet. Och jag blev desto senare.

Slutade med att jag tog en taxi, från mig vid söder tull, till halvars. Illa, I know. Och lite ja fick höra de när hela gänget stog där o såg att jag kom i en taxi. Haha typiskt, ja som trodde dom skulle stå på andra sidan o inte se mig. haha. I alla fall, förfesten va kul, krogen mindre kul. Inte så mycket mer att säga om det.

Men söndagen. Den va riktigt söndag. Skönt kan jag lova. jag och mandus skulle ta en promenad, men det började regna och då blev de en fika på fräcka istället, och sen en promenad. Skönt som tusan. Efter det blev de grillat med familjen i eneby och nu sitter jag uppkurrad i soffan, myser med kissen och ser 8 mile. Perfekt. Som grädden på moset skajag gå o fixa lite varma bär med kesella. That's perfect! lovely sunday.







Kallabalik.

Varför är det så onödigt?! Hade det varit mitt i veckan idag och jag skulle jobba så hade jag varit död vid den här tiden, eller snarare vid sju när jag gick upp. Idag ska jag jobba, jag flög upp ur sängen direkt när ja vaknade och gick in i duschen, lunkat omkring o sminkat mig osv. sen kollar jag på klockan, den är 20 i 8 och jag är näst intill klar? What the fuck? Lite fel i beräkningen men hallå, de va ju liksom en timma kvar tills ja behövde gå. Så nu sitter jag här och antagligen gör ja väl de vanliga Emma problemet och pillar med 10 tusen olika saker så att jag tillslut får halvspringa till jobbet i alla fall. :D

Inatt va de knappast jätte skönt att sova kan jag säga... Jag va hemma i eneby och åt och hade det bra med familjen igår, grillat, kan va bland det godaste som finns tillsammans med Lohmanders bearnaise sås. Men i alla fall, sen åkte jag hem och Ewe kom hit för en liten film/svull kväll, vilket vi va väääldigt värda. Daimtårta, lovely. Sen joinade även Amanda, och ja vad ska man säga, har man trevligt och mycke att prata om så går tiden fort.. Klockan var väl nästan halv två när Mandis åkte härifrån men det va de ju värt och ja kände att jag skulle nog inte ha några problem med att gå upp ändå.

Det är ju bara det att vid strax efter 3 vaknar jag av ett sms från alem, "Emma, Mår du bra?! Det är fullt med Ambulanser och poliser utanför dig", Whaat? tänkte jag men orkade inte ställa mig upp och kolla.. men sen börjas det, ett borrande som jag vet inte vad! Men guuud tänkte jag och tillslut gick jag upp och försökte se vad som hände. såg inget, gick besviken och fortfarande lika nyfiken tillbaka. Men så kom de tillbaka,detta jäkla betongborrande rent ut sagt.

Nyfikenheten tog över mig och jag blev tvungen att titta igen, den här gången öppnade jag fönstret och stack ut huvudet för att se. (och ja va inte den enda grannen som gjorde det kan jag meddela, haha). I allla fall, där står dom, ett himlans gääng brandmän inne i lägenheten snett bredvid, folket som bodde i uppgången stog utanför, fönstrena va öppna till hela lägenheten och det borrades o borrades och dom hade stora spadar därinne, och japps. Där va de förstört, nyfikenheten hade tagit överhand och jag blev tvungen att ringa Alem och ivrigt diskutera vad det kunde va. strax efter fyra gav jag upp och bestämde mig för att jag måste sova. Och det gjorde jag minsan ganska snart.. :)

Inte varje fredagsnatt, right?

Nåväl, dags att fixa de sista och sen börja knalla. :) Adjöken säger fröken.



 

 


Lovely spring!

Jaa, kan inte säga mycket annat än älskade älskade vår! Trots att jag jobbat som vet inte vad den här veckan och haft massa att göra så blir man direkt lika inspirerad på allt när man kommer ut på lunchen eller efter jobbet. Solen gör ju förjäkla mycket rent ut sagt! Kan ni tänka er att för bara någon månad sen drygt så va det kölsvart och vitt, tänkte ja skriva men oj så tokigt de blev, kanske ska vara lite tydligare, Mörkt ute och snö överallt. :D

Träningen inför sommaren är på full rulle, och oj oj den här veckan va vi nog lite extra duktiga jag o annie, tur att man har någon som drar dit en ibland annars skulle de väl aldrig bli av.. Å andra sidan så borde ja ta de lugnt nu när jag lyckades göra något med rejält med min vad, ännu en gång. Åter till långpromenader, men det är lugnt, ja älskar dom i vårsolen :)

FYI, första halvars glassen är äten! Och den var underbart god, as always. :) Alemi alibaba och pallepalma fick med mej dit igår, och där var min nyttiga vecka förstörd men oj så värt ! Och vad tog jag om inte det gamla vanliga, mjölkchokladglass, mjukglas och saltlakrits strössel! Yummie!

Bara för att fortsätta prata på om allt och inget
så tycker jag lakrits är skumt. Jag tycker inte ens om det, jag hatar lakrits godis, men oj oj oj så gott det är med tuggummi eller glass, eller ännu bättre, strössel! Hur kommer det sig egentligen? Borde det inte vara antingen gillar man det eller så gör man det inte? :O Skumt de där. Och totalt oviktigt så det är väl lika bra att avrunda där...

Bye bye!


 










Säger bara, färdtjänst hem?! Hallå?

Kom på att jag lovade att berätta om påskhelgen och dess festande och det orkar ja helt enkelt inte. Men jag kan göra en kort sammanfattning av onsdagen som skulle kunna jämföras med galenskaper.

- Det börjades helt enkelt hemma hos Amanda, in the basement. Det var mycke dricka, massa musik, lite spel och mycke prat. och ja, väldigt mycke "vacker" sång, de va i alla fall vad Amanda hade fått poängterat av övriga familjen som befann sig på övervåningen.
- Sen fick vi skjuts ner till Otten, där det bjöds på Onzda. Något vi snabbt la märke till var att en tequila kostade endast 35 kronor, då tjänade vi ju nästan på att köpa många tänkte vi och passade på. Vi som brukar kunna dricka ett par en vanlig kväll passade på att dricka ännu mer. Och ja, drinkarna va inte helt ute ur leken heller för hugo va de ju 25% i baren, så då tjänade vi ju nästan på att köpa drinkar där med.

I alla fall så va de Tequila hysteri. Så fort man mötte någon man kände så va de kom vi går till baren och köper tequila! Vi dansade och hade ap kul, de stängde av musiken på hugo så vi kunde sjunga för Palm som fyllde år, tråkigt bara att han inte minns det utan fick chocken när vi berättade det några dagar senare :D

- Efter krogen blev vi alla inkörda  i en taxi av pallis. Vägarna tog oss till Johan där var vi alla taggade för efterfest. Jag,Ewe, Emma, Emelie, Annie, Annielle, Palm, Johan och Olle. Det blev ganska rejält, vi hade ingen dricka kvar men som bevisat så hade vi druckit väldigt många tequila så det dansades, sjöngs, och battlades med låttexter fram till sju på morgonen. Givetvis föll folk ner i soffan vartefter, en del somnade och en del dansades sittandes (Palm), men jag, Emma, olle och Johan stog starkt kvar.

- strax efter sju beställde vi två taxi som skulle ta oss hem till mig så vi kunde sova, men det kom bara en, jag palm och ewe började vandra över hamnbron då vi kom på att spånkan faktiskt börjat gå igen.
Halvägs över bron så kom en färdtjänst taxi, ja vinkade till lite glatt och guess what?! Han stannar, mitt på bron i filen längst bort och vevar ner rutan, ville ni ha skjuts?!

YES! tänkte vi och hoppade in. Väl därinne när jag och ewe satt där bak med världens space så insåg vi att vi åkte färdtjänst hem och det va ju så sjukt hilarious! ja, skrattade så att tårarna forsade kan ja tala om.

- Väl utanför min port kom vi på att Mc donalds hade börjat servers frukost, vilket innebär extremt goda Toast! Så dit gick vi givetvis, mötte folk som va på väg till jobbet, till skolan. Palm ringde halva hans telefonbok, någon jobbade, någon åt frukost och skulle till jobbet, någon sov, och resten sov så pass att dom inte ens vaknade.

- Kom hem vid halv 9 och sen tog det ju givetvis ytterliggare ett tag innan hela bunten lyckats kurra ihop sig på en sovplats och somnat :D





















Ni är för bra! :) bilderna är as usual lånade av älskade Emma (utan att ha bett om lov, oops), Babiidarling.blogg.se :)




Den stora frågan.


Ja, den stora frågan som jag funderat på sen igår och fortfarande inte lyckats komma på svaret på. Ska jag ut idag eller inte? Jag menar, hur lätt är det och bara komma på svaret sådär när en del saker lockar mer och en del lockar mindre. ? Får väl vänta och se..

Nu ska jag ner o handla lite, sen blir det hem och baka scones. Bara för att det är så förbaskat gott! :) Sen hoppas jag att det inte börjar regna, då ska jag ta en långpromenad med slutdestination eneby tror jag. Finns inget bättre för att rensa tankarna lite, och dessutom få lite motion.

Underbart! :)































Älskade lilla hjärtat <3



Min älskade




Att förlora en vän, eller två.


Alla har väl mera eller mindre förlorat en vän någon gång. Det är inte så lätt, de begriper väl alla. Men ibland är det väldigt svårt. Mister man en så står de tusen åter, men varje vän har någonting unikt. Varje vänskap har sina speciella band och där finns det ALDRIG några likheter. Även om vännen finns kvar så kan den där närheten som bästa vänner har försvinna. Det där när man vet allt om varanndra, man kan alltid ringa, man kan alltid berätta allting, och säga vad som utan att behöva tänka sig för om det låter fel, en nära vän misstolkar inte, en nära vän förstår.

Det är någonting speciellt med vänskap. Man behöver det, och man kan ha 1000 tals jätte nära vänner men förlorar man en av dessa och bara har 999 vänner kvar så återstår det ändå ett stort stort hål. Vi kan ju jämföra med världen och alla dess länder, vet inte hur många länder det finns ens men det är ju extremt många. Jag tror ingen människa kan rabbla alla utan att glömma en? Men fortfarande. Tar vi bort lilla Luxemburg så är det jo ändå något enormt som händer. Det lämnar ett stort hål i världskartan, antal människor förlorar sina hem och allt som finns kvar är minnen.

Så kan det kännas ibland med vänner, allt kan vara som ett minne blott. Man kanske fortfarande umgås, men stil not the same.

Tyvärr händer det för många gånger i livet . . .

Det är tråkigt, väldigt tråkigt. Och ska det då tära på andra vänskaper man har kvar så är det värre. Ska man då känna skuld för att man lära känna någon mer och mer? För att man får fler vänner? Ska det vara något negativt?

Jag menar alltså ingenting illa med detta men måste kanske förklara mig en gnutta. Många vägar små bär till Rom? Right? jag har kommit till Rom. Jag har kommit till en punkt där jag känner att nog är nog. Kan inte säga hur eller vad som gör att det känns så men det jag kan säga är att många små saker kan resultera i en stor sak.

Tråkigt. Men sant.








Vad gör man ?


Tråkigt tråkigt tråkigt, men vad ska man göra?
Sova bort fredag lördag söndag måndag tisdag onsdag torsdag fredag osv.. Slippa allt och det mesta? Ja tack.



Sick'n tired.

Just precis vad ska jag säga. bortglömt. Försvunnet. Out of my mind. Finner inga mer ord så några punkter får duga. Just de! No longer.

. . .




Just because.

Jag kan nästan lova att du som läser de här skulle få dig ett riktigt gott skratt om du såg mig just nu.  Jag sitter här nerkurrad i en filt, fullt med stearinljusöverallt och ansiktsmask. Och det bästa av allt, det är så himla kul o göra grimaser när ansiktet är såhär stelt, Haha oh my.

I alla fall så här dagen varit döden. Är så trött, skulle vilja somna o sova i ett dygn. Men de finns det inte  tid för. Åkte och köpte nya blommor förut, mina är inte vidare levande längre så jag kan lova att det fanns behov. Dessuom finaste magneten. Lovely. Man kan inte göra annat än tacka mor o far, blommor är så mycke än vad ja trott, en blomma 400:- ? Sjukt.

Det återstår bara en sak att säga. ÄLSKAR tacopaj med lite god sallad och ramlösa till. Kan va de bästa som finns ! Men nu måste jag tvätta fejjat :)






Älska Nelly!

Jag måste erkänna att jag tycker Nelly är extremt bra och har extremt fina kläder. Jag längtar efter beställningen som borde komma i nästa vecka, 2 klänningar och ett par vita låga converse. Sen ska jag hurta ner mig. :) Promise! Men det är så kul att känna att kläderna är lite udda och att det inte lyser skyltat att kläningen kommer från H&M eller gina typ. Så att frågar man mig så är det lätt värt att lägga ner lte lite extra och beställa! :)






En av klänningarna som borde dimpa in på gott om mål nästa vecka :)
Förhoppningsvis väldigt fin en trädgårn kväll med jeansjackan !


 

Två saker av det ja fick hem den här veckan. Älskar båda två, hur kan man inte längta till i sommar nu? Lite brun till de där så är de ju great!


ska se film nu, sen MÅSTE jag bara berätta vad som hände i onsdags på den alldeles galna kvällen och framförallt igår angående min borttappade väska. Helt sjukt mysko de där. Ibland blir man verkligen förvånad säger jag!



Vår ; Att sola på fönsterbrädan.

Jag sitter här i solen, på fönsterbrädan med öppet fönster och datorn i knät. Det är så skönt, kan inte göra annat än att njuta till max! Våren är här och det känns helt otroligt bra! Folk är glada, folk går omkring ute överallt, smockat med folk i stan idag trots att alla affärerna va stängda, hur härligt är det inte? Va ute en sväng förut, med min älskade vän Linda. Vi skulle gå en promenad men vi gick o åt lite, sen fastnade vi mot en husvägg i solen. Skönt som tusan!

Vi pratade som vanligt om allt och inget. Jag orkar inte skriva så mycke mer just nu för ja vill bara njuta av solen men jag måste nämna att den här ledigheten har varit helt underbar på alla sätt och vis! Otroligt så bra man kan må av lite sol, lite ledighet och en dos av sina vänner.

Nu ska jag ta en välbehövlig och skön promenad runt strömmen. :) Adios!




Älska breda fönsterbrädor! :)
 Lite mörkare utanför jämfört med solskenet som lyser in där just nu :D


RSS 2.0